Summertime Madness Vol 1: Ήμασταν κι εμείς εκεί!

Summertime Madness Vol 1:  Ήμασταν κι εμείς εκεί!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κλείσαμε τον πρώτο καλοκαιρινό κύκλο συναυλιών με ωραίες μουσικές, με υψηλές προδιαγραφές, με μεγάλες προσδοκίες για όσα έρχονται και αναμνήσεις που θα θυμόμαστε μια ζωή. Λίγο πριν ξεκινήσουμε το tour του Αυγούστου, είναι ώρα για τον καθιερωμένο απολογισμό. 

31 Ιουλίου 2016Αρχίζουμε από τα μεγάλα Φεστιβάλ της πόλης με το πρωτοεμφανιζόμενο Release, το οποίο ανέβασε τον πήχη για τα ελληνικά δεδομένα με την άψογη διοργάνωσή του. Αν δεν τα χάλαγε λίγο στο τέλος με τα... φθηνά εισιτήρια που εξυπηρέτησαν μεν πολλούς αλλά ξενέρωσαν και τους φανατικούς που έτρεξαν να προλάβουν την προπώληση (αν και είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν κι αυτοί ένα επιπλέον με ελάχιστα χρήματα), θα μιλούσαμε για μια από τις καλύτερες ελληνικές παραγωγές.

Η φωτογραφία του Parov Stelar είναι καλύτερη από το live του 

Βέβαια, έτσι θα το χαρακτηρίσουμε, γιατί αναλογιζόμενοι την οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, το Release μας έδωσε μια ανάσα τέχνης που κάλυψε όλα τα γούστα σε προσιτές τιμές από την αρχή ως το τέλος. Οι ρομαντικοί Beirut, ο ξεσηκωτικός Parov Stelar, η απόκοσμη P.J. Harvey και οι εκπληκτικοί Sigur Ros που για πολλούς αποτέλεσαν το πιο έντονο ενσταντανέ του καλοκαιριού ήταν οι headliners που σε ισορροπία με όλους τους Έλληνες και ξένους performers του πρώτου Realease το οποίο άναψε τα φώτα του και σήκωσε αυλαία δίνοντας στο κοινό του πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Sigur Ros, έκσταση...  

Απόκοσμη και γοητευτική η PJ... 

Rockwave και Ejekt, οι ντακότες της φεστιβαλικής μας κληρονομιάς πήραν ξανά πολλά credits για τις φετινές τους συναυλίες. Στο Terravibe είδαμε από τους hardcore Turbonegro και τους πρωτοεμφανιζόμενους στα μέρη μας Dropkick Murphys μέχρι τους πιο vintage Suede και τους TLSP που έδωσαν τη συναυλία που κονταροχτυπιέται σε likes με εκείνη των Sigur Ros• απόλυτα κατανοητό θα συμπληρώσουμε εμείς. Από την άλλη οι φετινοί Ejektάδες ήταν οι James, οι Editors, οι Unkle και οι Muse που έκλεισαν θεαματικά το πυρετώδες πρώτο δίμηνο του καλοκαιριού. Οι γνώμες διίστανται προφανώς και χωρίς να προσθέσουμε περαιτέρω σχόλια εδώ, θα πούμε ότι αυτή είναι και η γλύκα της υπόθεσης!

Editors, πολύ καλοί... 

Ο Alex Turner επί τω έργω (δεν ακούγονται οι κοριτσίστικες φωνές μόνο)... 

Suede, η πεμπτουσία του στυλ... 

Η πιο πολυπληθής συναυλία του καλοκαιριού... 

Μια κατηγορία μόνο του, το Resistance. Πολιτικό Φεστιβάλ, ανάμεσα σε αρκετά ακόμα βέβαια, με ωραίους καλεσμένους που μας άφησαν και άφωνους φέτος πολλές φορές. Βέβηλος, μετά από χρόνια, Χιλιομόδoi και Gravity says_i, ξεσηκωτικοί  Asian Dub Foundation, Big Noise Attack και μια σαγηνευτική Yasmin Hamdan • όμορφα!

Είμαστε ερωτευμένοι με την Yasmin, το ξέρετε, ε; 

Βεβαίως, εκτός από τα fests δεν θα μπορούσαμε να μην μνημονεύσουμε και τα υπόλοιπα live που είδαμε, μερικά εκ των οποίων ήταν απλώς εξαιρετικά όπως οι Budos Band στο κατάμεστο Gagarin, οι sexy Nouvelle Vague με τα κορίτσια τους, ο Παύλος στο Gazarte με πανσέληνο και φυσικά εκείνη η βραδιά της ροκ στην Πλατεία Νερού • η βραδιά των 10.000 θεατών, για τη ροκιά ρε γαμώτο!

Nouvelle Vague (ξανά, δεν πειράζει)... 

Η πρώτη μας συναυλία στο Gagarin χωρίς τον Νίκο... 

Καλοκαιρινά ραντεβού λοιπόν, που έλαβαν τέλος αλλά άφησαν στην τσιμεντούπολη λίγη μαγεία για να συνεχίζει να ρολάρει…Και δε σταματάμε εδώ! Stay tuned για τα επόμενα!
 
P.S 1: Last but not least, Pink Martini, Omar Faruk Tekbilek και Imany.

P.S 2: Δεν θέλουμε να σας την... πούμε, αλλά συναυλίες σαν αυτή του Bruce Springsteen στο Μιλάνο και των Radiohead και Arcade Fire στο NOS Alive στη Λισαβόνα, στην Ελλάδα δεν είδαμε. Και δύσκολα θα δούμε. Δυστυχώς. 



Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού